Video finner du lengst ned i artikkelen.
NEW YORK(VG) Produsentduoen fikk i natt anerkjennelse fra det norsk-amerikanske handelskammeret i verdensmeteropolen.

Produsentduoen har gjort megasuksess i USA som musikkprodusenter for store navn som Rihanna og Ne-Yo, og i går ble Mikkel Eriksen og Tor Erik Hermansen hedret fra et annet hold enn musikkbransjen.Det norsk-amerikanske handelskammeret ga duoen utmerkelsen i New York i går.- Å bli anerkjent for å ha fremmet norsk kultur og musikk i USA betyr veldig mye. Jeg synes også det er fantastisk at musikk, fashion og kunst blir anerkjent på samme måte som det andre vi er store på: energi og fisk, fortalte Mikkel Eriksen til VG under den staselige gallamiddagen.

– Betydningsfullt

Både han og Tor Erik Hermansen sier de fikk en stor drøm oppfylt ved å kunne jobbe med det de liker best, i USA.

– Jeg har alltid vært fascinert av amerikansk kultur og popkultur, og alltid brukt mye energi på å få til ting her i USA. Det er betydningsfullt for oss at det også blir lagt merke til i Norge. At musikk og underholdning blir sett på som en del av forretningslivet er veldig positivt, sier Tor Erik Hermansen.

R’n’B-artisten Ne-Yo skulle egentlig delta på hyllesten, men måtte avlyse i siste øyeblikk.

I hans sted opptrådte i stedet artisten og låtskriveren Sia, som sammen med Stargate har laget låten «Diamonds» for Rihanna, som for tiden topper Billboard i USA. Stargate skulle egentlig få utmerkelsen 1. november i år, men seansen ble utsatt på grunn av orkanen Sandy.

Kilde: VG (Av Thomas Nilsson og Øystein David Johansen)

Sia snakker om hvordan hun skrev «Diamonds»
Sia synger «Diamonds»