Rihannas video for «Diamonds» er en fest for øynene. Den er full av drømmende, surrealistiske bilder av popstjernen, der hun (noe vemodig) gjør sin vei gjennom flere ganger utenkelige set-ups.

De drømmeaktige scenene kjører gjennom det vakre og det triste. Hun synger i ørkenen med to ville hester. Senere, er hun i en post-apokalyptisk verden mens folk rundt henne gå opp i flammer. Hun ruller opp sigaretter laget av diamanter og andre ting (tenker tilbake på sporets albumbilder). Hun ligger i vannet. Hun gråter. Hun prøver å holde fast i den tatoverte armen til elskeren sin.

Hvis fans blir forvirret av hva som skjer i videoen, det er bare fint. Ifølge sangeren, er det Anthony Mandler-regisserte klippet mer basert på følelser enn en stålfast historie.

«Med hver sang er det en ny historie, så det visuelle er svært spesifikk for den historien, og den verdenen. Med «Diamonds», det var bare en serie vignetter som vi satte sammen for å bidra til å få følelser over hele sangen ‘fordi sangen endrer seg og den bygger, og det er ingen reell måte at du kunne gjøre det’, «forklarte hun. «Du vil bare at folk skal føle det, og jeg ville skjære bort litt interaksjoner som vil gi deg den rette følelsen.»

Mandler og Rihanna er ikke fremmede for å skape minneverdige videoer. Mens «Diamonds» er deres siste baby, har de også samarbeidet om videoer for «Hate That I Love You», «Disturbia», «Russian Roulette» «Only Girl (In the World)» og «Man Down», blant andre.

«Diamonds» setter ikke bare visuelt tonen for hennes plateslipp 19 november, Unapologetic, men den gir også fansen en idé om hva de kan høre på den. «Det var den rette, mektige sangen,» sa hun. «Den var forventningsfull. Det var også forskjellig fra hva folk er vant til å høre fra meg. Det var en sang som betydde noe, og det er temaet gjennom hele albumet.»