Rihanna premierte en intim svart/hvit video til hennes sommerhit «Kiss it Better» i forrige uke. Musikkvideoen ble laget av den anerkjente fotografen Craig McDean, som også fanget Rihanna for hennes T Magazine cover & video i oktober, Dior Magazine cover høsten 2015, og hennes Vogue UK cover tidligere i år.

The Fader fikk mailet litt med fotografen der de fikk høre om videoen, hvordan terningene kom inn, og ideen bak det å filme Rihanna alene.

Du har fotografert Rihanna mange ganger, hvordan var det å filme en video for henne?
Det har vært mange års samarbeid med Rihanna, og det var fantastisk å jobbe med henne på musikkvideoen; det viste seg å være en veldig morsom og samarbeidende prosess. For meg er film en naturlig forlengelse av et bilde. Og i dag er jeg veldig begeistret for film og Spoon Films -selskapet vi nettopp startet med min kreative partner Masha.

Ble denne filmet samtidig som T Magazine coveret?
Jeg la merke til likheter. Å lage en musikkvideo er veldig forskjellig fra å lage en 1:30 minutter lang eksperimentell film. T Magazine filmen ble laget på 45 minutter med ett lys, og et håndholdt kamera. «Kiss it Better» derimot ble filmet i L.A. 4 måneder etter iløpet av en lang natt. Men med det sagt var musikkvideoen basert på noen av de samme ideene, som kom av surrealisme og dadaisme. Alt kommer av deg som person, din indre inspirasjon og ideer du har hatt inne en livstid.

giphy

Når kom ideen om terningene inn på banen?
Jeg og Masha ser de samme type filmer, vi ser på en god del bøker og kunst, og alt dette sveises sammen på settet, som er en super lekeplass for visuelle eksperimenter. Noen ganger handler alt om å sette sammen ting som egentlig ikke gir mening, [som] bevissthet og drømmer. Terning er et grafisk og realistisk objekt slik at det kom inn i bildet.

Hva var tanken bak å filme Rihanna helt alene i denne videoen?
Det er noe hypnotisk med denne sangen, der noe repeteres og du ikke vet hvor begynnelsen eller slutten er. Det er veldig intimt på denne måten, og vi ønsket at det skulle være om et svært personlig øyeblikk både en fysisk reise gjennom en abstrakt plass og en indre refleksjon samtidig.